петък, 9 май 2014 г.

По-големият iPhone 6 може да бъде забавен поради значителни проблеми с батерията му

Много пъти сме споменавали, че следващият модел на популярната компания може да излезе в два различни модела, за да задоволи различните нужди на потребителите. В случая, има вероятност да видим iPhone 6 в два размер,които ще са 4,7 инча и 5,5 инча. Това трябва да стане тази година през месец Септември. Изглежда обаче няма да е точно така. Хората, които ще искат да си купят по-големият модел от двата ще трябва да изчакат малко повече от другите, за да се сдобият с телефоните си. Според Тайванския вестник Commercial Times, моделът, който има размери като на типичен фаблет, може да бъде отложен дори с година поради проблеми в производството на нужните за него батерии.








Както отбелязаха колегите от Cnet, производителите на батериите в момента се намират в много трудни времена, тъй като са им поставен изисквания да направят нужния брой батерии в определен размер, за да се съберат в рамката на телефона. Това е почти невъзможно. Това се отнася специално за 5,5 инчовия модел. Не би трябвало другият модел да има проблеми. Според гореспоменатия вестник, по-големият телефон ще трябва да разполага с батерия, която е тънка едва 2 милиметра. Това звучи абсурдно при положение, че нормалната дебелина на една батерия за мобилен телефон е средно около 2,8-3 милиметра.

Предишен доклад, който бе разпространен от Ройтерс бе споменато и, че продукцията на екраните за по-малкия 4,7-инчов iPhone 6 може да започне по-рано от колкото на екраните нужни за 5,5 инчовия вариант. Някои от доставчиците наричат втория телефон „iPhone Air”, но до сега нито един доклад не засяга въпроса с именуването на телефона, което май в случая е най-малкия проблем.

Дали той ще е наречен“iPhone Air”, “iPhablet” или нещо друго несрещано досега, няма никакво значение. Това е така, защото може да трябва да чакаме до следващата 2015 година, за да видим името на телефона по каталозите. Това време не е никак малко и може да откаже доста хора от закупуването му на телефона. При положение, че вече има телефони от рода на HTC One m8 и Samsung Galaxy S5, според нас това ще е една голяма черна точка за Apple. Те трябва да се вземат в ръце и да организират производствения процес по-стегнато. Хубавото е, че за сега можем да чакаме поне едната версия на Apple iPhone 6, която ще ни предложи уникално-бързия A8 процесор през Септември, както и дисплей покрит и защитен от стъкло направено от кристала сапфир.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар