четвъртък, 8 май 2014 г.

5,5-инчовият iPhone 6 може да бъде произведен в лимитирана серия






Вече всички са наясно със слуха, че ще видим iPhone 6 в два размер – 4,7 инча и 5,5 инча. Това нещо циркулира из медийното пространство още от както се появи идеята за номер 6 в серията на Apple. Другото нещо, което е доста популярно е, че телефоните ще разполагат със супер силно стъкло, което ще е изработено от кристала сапфир. Нов слух обаче ни съобщава неприятна новина, която дори ни озадачава. Новината е, че по-големият iPhone 6 може да бъде произвеждан в далеч по-малък мащаб от по-малкия си събрат. И то заради едно от нововъведенията споменати по-горе – сапфиреното стъкло. То много ще вдигне производствената цена на по-голямото устройство, тъй като материалът въобще не е евтин и то щом става на въпрос за сапфир от високо качество. 

Китайският Мобилен Алианс съобщи чрез пост в социалната мрежа Weibo (това е китайския еквивалент на Twitter), че от 5,5-инчовият модел ще бъдат произведени само около десет милион. И то не 10 милиона големи iPhone 6 за Китай. Това число важи в глобален мащаб за целия свят. Проследявайки разговорите по веригата на източниците за доставките, разбрахме, че 4,7-инчовата версия няма да има проблем и е много вероятно да я видим по магазините през Октомври

Съобщението също гласи, че този сапфирен дисплей може да направи телефона по-скъп за Apple, що се отнася до производството на телефона. Вместо първоначалните 44 долара, който бяха нужни за сглобяването на Retina дисплея на iPhone 5s, който бе с размер от 4 инча, този път Apple ще трябва да задели 280 долара за минералите на iPhone 6. Това може да доведе до пускова цена на устройството от 1,285 долара на дребно в Китай. Това е с доста повече от обявените цени от MacRumours, който гласят 850 долара. Това съвпада напълно с друга вътрешна информация,че Apple ще иска повече пари за предстоящите си телефони.
По-големият от двата телефона изглежда е прокълнат да има много проблеми по отношение на производството си. Предишни слухове и доклади спекулираха, че има доста проблеми с батерията на устройството, които допълнително ще забавят премиерата на телефона. Силно желаем това да не е така и iPhone 6 във вариант на размер подобен на таблет да видим възможно най-скоро.
Благодарение на всички тези проблеми, може и да не видими 5,5 инчовия iPhone, който някой доставчици наричат iPhone Air, преди да настъпи 2015 година. Нека видим какво ще разкрият Apple през Септември, когато се очаква да видим обявяването на iPhone 6 пред света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар