понеделник, 13 юни 2016 г.

Как да изберем своя нов смартфон

В наши дни е изключително трудно да си купим нов смартфон, поради богатия избор от модели, които се предлагат на пазара.  Дори когато се опитваме да намерим смартфон по вкуса си и според нуждите ни, пак може да допуснем грешки, които в последствие да вгорчат радостта ни от новата придобивка.

За да не изпадаме в подобна ситуация, добре е да имаме предвид информацията на Tech Radar.

1. Не се изкушавайте от лъскавите джаджи
Все пак купувате телефон, а не бижу, нали? По-важното е новият ви телефон да отговаря на всички ваши нужди и да работи безупречно поне две години след което без проблем да го замените с нов, а не да се превръща в семейна ценност. Така, че не е разумно да се изкушавате от позлатените и гравирани с камъни Swarovski версии на популярните модели флагмани.

2. Не се залъгвайте, че Mini моделите са просто по-малки версии на смартфоните от най-висок клас
Мини версиите на флагманите може да изглеждат като изкушаващо предложение за вас, но не си мислете че те са просто по-малки и по-компактни версии на по-големите устройства. Обикновено, те са с по-лоши спецификации.

3. Не избързвайте с покупката на нов смартфон
Всички сме изпитвали желание да заменим стария си смартфон с нов, но въпреки изкушенията добре е да се научим да прилагаме здрав разум във всички житейски ситуации. Ако имате нужда от съвет, разгледайте статията: Кога е точният момент да си купим нов смартфон.

Може да ви бъде полезно: Защо китайските телефони са толкова популярни в момента

4. Не си купувайте фаблет, освен ако не носите постоянно чанта със себе си
Фаблетите имат много добри характеристики – големи дисплеи, виоска разделителна способност, мощни чипове и батерии. Освен ако не носите чанта или раница постоянно с вас, обаче няма да може да се ползвате от фаблета си докато сте навън, защото тези устройства не се побират в един джоб.

5. Не се подлъгвайте от „премииум“ моделите
Разбира се, нямаме предвид Sony Xperia Z5 Premium, а всички онези модели чиито производители твърдят, че ‘блестят‘ с премиум характеристики, но реалността не винаги е такава. Леко претворена клавиатура, промяна цвета на осветлението и нов дизайн не правят един смартфон с премиум характеристики.

От:digital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар