вторник, 2 декември 2014 г.

Ревю на геймърския лаптоп ASUS ROG G751




ASUS G751 е по всяка вероятност един от най-добрите модели геймърски лаптопи. В тази категория продуктът е истинско бижу, което просто няма начин да не грабне вниманието на играчите по света. Изключителният дизайн на лаптопа е първото нещо, което веднага прави силно впечатление. Освен това продуктът е първият на пазара, който предлага на купувачите нова видео карта с архитектура Максуел. Това пък е още един от сериозните аргументи в полза на лаптопа. За геймърите едва ли има по-важно нещо от надеждната и скоростна видео карта, която да позволява играенето на различни игри. Ето защо от компанията не са забравили да ни зарадват с предложение, което да отговаря на критериите за качество. Intel Core i7-4810HQ процесор се грижи за захранването на устройството, с тактова честота от 2.5GHz и максимална такава от 3.5GHz, NVIDIA GeForce GTX 980M. Това обаче са само малка част от техническите характеристики на преносимия компютър, които го правят удачно решение.


Капацитетът на оперативната памет е осем гигабайта, а освен това компютърът притежава различни възможности за SSD + HDD или само HDD устройство, множество интерфейси и разбира се 17.3-инчов IPS LCD дисплей с резолюция от 1920 х 1080 пиксела. Резолюцията на устрйствата е еднакво важна не само за по-голямата част от потребителите, но също така и за геймърите. Докато едните държат на нея за да могат да правят снимки и видео клипове, то играчите се нуждаят от перфектно качество за изчистеност на образите в игрите. Асус винаги са ни изненадвали приятно с иновативните си решения, но с това прави сериозна и сигурна заявка за пробиване на пазара. Голямата батерия и големият екран са други два важни компонента на устройството, които заслужават специално внимание. Покритието на монитора е матово, за възможно най-малко отразена светлина и по-добра видимост. Що се отнася до вида на батерията, тя е 8-клетъчна литиево-йонна и в комбинация с BatteryBoost функцията на NVIDIA. Предвид факта, че така или иначе лаптопът е геймърски, капацитетът на батерията е напълно приемлив и добър. Всичко това е събрано в шаси с размери 41.7 x 4.3 x 31.8 сантиметра и тегло от 4.3кг. С тези размери се очаква и подобаващо охлаждане, което да гарантира стабилност на системата.



В задната част на лаптопа се намират два големи въздухопровода за отвеждане на топлия въздух. Цялостният корпус на продукта е направен от полиран алуминий, което го прави изключително приятен на пипане. Вътрешната част около клавиатурата е от пластмаса с матиран завършек. Клавишите на клавиатурата са с регулируема подсветка и допълнително обозначаване на най-често използваните бутони за по-голямо удобство. Налични са и 6 различни макро бутона, които могат да бъдат персонализирани. Към дизайна, който е много елегантен, има и допълнителна колонка. Тя изпълнява предназначението на субуфер за по-плътен и силен звук. За звука трябва да се отбележи и още едно любопитно нещо. Той може да се регилура и модифицира благодарение на ROG AudioWizard софтуера. Лаптопът се продава без операционна система, а общото му тегло е 4.3 килограма. Ето защо и в това отношение той е отличен избор за всички геймъри.

http://pczone.bg/laptopi-asus/asus_g751jy_t7065d_intel_quad_core_i7_4710hq_up_to_350ghz

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар