събота, 9 февруари 2013 г.

Смартфона LG Nexus 4 с над 1 милион продажби



  Google и LG все още не са обявили точния брой на продадените смартфони LG Nexus 4


  LG Nexus 4 се радва на невероятно търсене още от самото му пускане в продажба през ноември миналата година, което до голяма степен се дължи на мощния хардуер и на достъпната му цена. В първите часове на продажбите бяха изкупени всички налични смартфони, като тази ситуация бе повтаряна много пъти. По-късно стана ясно, че до острия недостиг се е стигнало, тъй като от Google са подценили потенциалното търсене на смартфона.




Двете компании все още не са обявили точния брой на продадените смартфони. Въпреки това, потребителите на форума XDA са намерили начин как да преброят продадените смартфони, като използват техните IMEI. Така бе съобщено, че съвсем неотдавна са били продадени повече от 1 милион апарата. Това се е случило в Турция.

По същия метод потребителите са установили, че през октомври LG е пуснала само 70 хиляди Nexus 4, през ноември - 90 000, а след това темпът на производство се е увеличил драстично, като през декември вече са били пуснати 210 000 смартфона, а през януари - 550 000.



Гугълфонът е оборудван с 4,7-инчов True HD IPS + LCD-дисплей с технологията Zerogap Touch и резолюция от 1280 х 768 пиксела, чипсет Qualcomm Snapdragon S4 Pro (четириядрен процесор с тактова честота от 1,5 GHz и Adreno 320 графика), 2 GB оперативна памет и 8/16 GB вградена памет, но карти памет не се поддържат. Моделът има две камери - основна 8-мегапикселова и предна 1.3 мегапиксела. Капацитетът на несменяемата батерия е 2100 мАч.

Останалите характеристики на Nexus 4 включват наличие на модулите 3G, Wi-Fi, Bluetooth, A-GPS и NFC. Размерите на устройството - 133,9 х 68,7 х 9,1 мм, а теглото - 139 грама. Смартфонът на LG и Google е под управлението на операционната система Android 4.2.1 Jelly Bean.
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар