неделя, 10 февруари 2013 г.

Новия Nexus 7 ще се появи най-вероятно през май

Nexus 7 също така ще поддържа Full HD разделителна способност и ще се продава на идентична и атрактивна цена като своя предшественик

Новият таблет Nexus 7 ще има Snapdragon S4 Pro процесор

Съвместният таблет на Asus и Google, а именно Nexus 7 за няколко месеца се превърна в един от най-продаваните продукти на пазара. Вече знаем, че двете компании планират да комбинират усилията си в представянето на нов негов наследник, който вероятно ще бъде представен през май. Припомняме ви, че тогава ще се проведе ежегодната Google I/O конференция и на нея се очаква и премиерата на новата Android 5.0 Key Lime Pie OS, съобщава unwiredview.

Последните данни изтекли в интернет разкирват, че двете компании планират да не използват Tegra 4 процесорите на NVIDIA в своя нов продукт. Вместо това те ще заложат на по-бърза четириядрена архитектура с логото на Qualcomm, а името на въпросния чип е Snapdragon APQ8064. Причината за този ход е, че този процесор е достъпен не само на по-ниска цена, но и разполага с вграден 3G/4G модел, което също се очертава като едно от предимствата му пред конкурентния продукт на NVDIA.

Данните разкриват, че новият Nexus 7 също така ще поддържа Full HD разделителна способност и ще се продава на идентична и атрактивна цена като своя предшественик. Включването на поддръжка за Key Lime Pie OS ще допринесе допълнително за популярността на устройството и реализирането на целта от 10 млн. продажби през 2013г. на новия Nexus 7, която компанията си е поставила. Конференцията Google I/O ще се проведе между 15 и 17 юни, а вероятно до нейния старт ще разберем повече подробности за функционалността на предстоящия таблет.


От:digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар