понеделник, 15 април 2013 г.

Firefox OS ще навлезе в няколко страни тази година

 

Firefox OS ще стартира първо на развиващите се пазари

 Както бяхме писали наскоро, вече има смартфони с новата операционна система. Първият телефон с Firefox OS е Alcatel One Touch Fire, който беше представен на тазгодишното изложение MWC 2013.
 

 
 

От доста време насам знаем, че Mozilla - създателите на популярния браузър Firefox - ще представят мобилна операционна система със същото име по-късно тази година. Досега нямахме сведения за това кога точно ще дебютира продуктът. Наскоро обаче Главният изпълнителен директор на компанията Гари Ковакс загатна, че това ще се случи в близките няколко месеца.

"Планираме да пуснем [новата мобилна операционна система] в пет страни през юни и в още единайсет до края на годината," потвърди Ковакс. Въпросните пет страни ще бъдат Венецуела, Полша, Бразилия, Португалия и Испания. Що се отнася до основните мобилни пазари, информация засега имаме само за САЩ. Мобилната платформа ще дебютира зад Океана чак през 2014 година.

Стратегията на Mozilla изглежда малко странно. Каква е причината Firefox OS да не дебютира първо на развитите пазари? Ето какво е обяснението на Ковакс: "В Силициевата долина сме свикнали да виждаме света през устройства от висок клас. Същото обаче не важи за останалата част от света. Ето защо, в краткосрочен план, стартираме в развиващите се пазари, където Firefox има доста голямо влияние... За нас нямаше смисъл да дебютираме първата версия на новия си продукт навсякъде по света."



 От:kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар