петък, 12 април 2013 г.

Най-скъпият телефон на света е дизайнерски iPhone 5

Бутона "Home" е направен от голям черен диамант, а корпусът е изработен от 24-каратово злато




 Ливърпулският дизайнер-бижутер Стюард Хюз, получил световна известност, благодарение на ексклузивните си версии към високотехнологични устройства, като iPhone 4 от диаманти, платинения MacBook Air или златния iPad 2 с кости на тиранозавър Рекс, представи следващия си шедьовър.



Хюз е уверен, че неговият iPhone 5 за 10 млн. паунда (15.3 милиона долара) - това е най-скъпия телефон в света. Според него, целия процес по създаването на корпуса към апарата му е отнело 9 месеца - той от самото начало до края е направен на ръка.





Корпусът е изработен от 24-каратово злато, а бутона "Home" е направен от 26 грамов черен диамант. Логото на Apple отзад е украсено с 53 бели диаманта, а на страничния кант, дизайнерът е залепил 600 скъпоценни камъка.

Всъщност, ултра-скъпият смартфон е поръчан от китайски бизнесмен, който е собственик на същия черен диамант, използван за бутона "Home". Също така е интересно да отбележим, че Стюард Хюз ще продава и по-проста версия на iPhone 5, изработена само от злато. Цената на този екземпляр ще е 33 800 долара.

От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар