четвъртък, 25 април 2013 г.

Смартфона Xiaomi M2s се продаде за секунди





 Днес започнаха продажбите на "междинния" флагман на една от известните китайски компании, смартфона Xiaomi M2s (Mi-2S)... и приключиха 45 секунди след стартирането на приема на поръчки. Естествено, става въпрос за онлайн продажби. За това кратко време бе разпродадена първата партида, пусната от производителя в размер на 200 000 устройства. Трябва да се отбележи, че в такъв тираж се изкупи моделът с 32 GB вградена памет.

Подобен успех не успяват да постигнат дори водещите модели на най-големите международни компании, така че подобно събитие за Xiaomi действително може да се определи като рекорд и изглежда знаково, особено като се имат предвид плановете на компанията да представя в бъдеще апаратите си и на по-широкия пазар в западните страни.





Припомняме, че Xiaomi M2s е оборудван с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 600 с тактова честота 1,7 GHz, 2 GB оперативна памет и 4,3-инчов HD дисплей. Резолюцията на сензора на камерата зависи от размера на вградената памет: версията с 32 GB е получила 13-мегапикселова основна камера, а с 16 GB - 8-мегапикселова.

Интересното е, че Xiaomi заявява, че M2s е по-мощен от Samsung Galaxy S IV с аналогичния процесор. И определено има доза истина в това: в бенчмарка AnTuTu Xiaomi M2s отбелязва 25 913 точки, а смартфонът на Samsung - 25446. Разликата, разбира се, не е толкова голяма, и е постигната, на първо място, заради по-малкото количество пиксели в устройството на Xiaomi, но това не променя фактите.

В Китай новият продукт може да бъде закупен на цена от 1999 юана ($ 323,45) за версията с 16 GB флаш-памет и 2299 юана за версията с 32 GB, но относно това, кога моделът ще се появи и в другите страни (и ще се случи ли това въобще) ще разберем, както обикновено, по-късно.



От: kaldata.com

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар