петък, 2 ноември 2012 г.

Microsoft е започнала тестове на собствен смартфон


 
       

       
Microsoft е започнала тестове на собствен смартфон под управление на Windows Phone. Според публикация в Уол Стрийт Джърнъл, компанията си сътрудничи в проекта с азиатски доставчици на компоненти.

Анонимният източник обаче не е потвърдил готовността на Micrоsoft да пусне устройството в серийно производство. Официални представители на компанията също не са потвърдили разпространената информация.

За самия продукт не се знае почти нищо освен че има диагонал от 4 до 5 инча. Слухове за подобно устройство от Microsoft текат отдавна, като дори се твърди, че компанията ще пусне Windows Phone смартфон през първото тримесечие на 2013 г.

В края на октомври Microsoft въведе първия си таблет компютър - модела Surface под управление на Windows 8. Компанията едва ли ще се ограничи само до този хардуерен продукт, индикации за което даде и CEO-то Стив Балмър, който заяви неотдавна, че Microsoft ще продължи да разработи не само софтуер, но и хардуер.
 
Анализаторите сравняват действията на Microsoft и Apple, като се налага мнението, че софтуерният гигант се опитва да следва модела на Купертино, разработвайки напълно собствени продукти, вкл. софтуера и хардуера за тях. Стив Балмър обаче заяви в интервю за Уол Стрийт Джърнъл, че Microsoft харесва и развива собствения си модел и, че Apple е малък играч в сегментите, в които двете компании се конкурират.
 


виж още новини на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар