четвъртък, 18 април 2013 г.

Очаква се и Nokia да пусне фаблети на пазара

Смартфон от серията  Lumia, ще бъде конкуренция на продуктова линия Galaxy Note на Samsung






Според Financial Times Nokia планира да пусне няколко интересни устройства в най-високия клас при смартфоните до края на годината. Слуховете са, че перлата в короната ще е смартфон Lumia, който да бъде директна конкуренция на популярната продуктова линия Galaxy Note на Samsung. По този начин Nokia ще успее да стъпи в пазарния сегмент на така наречените "фаблети", който за момента въобще не е достъпен за устройствата с Windows Phone 8. Вече стана ясно, че до края на годината Windows Phone ще се сдобие с поддръжка на full HD екрани, които се очаква да намерят място в по-големите устройства.

Източниците на Financial Times също така потвърждават и новината, че през юли ще видим Lumia с 41МР камера и PureView технология - това е устройството, което познаваме с кодовото име EOS. Изданието допълва, че е планиран и друг модел, който е по-лека и подобрена версия на Lumia 920. Това най-вероятно е моделът Catwalk, чиито снимки успяхме да видим междувременно.

Според анализатори по-късно днес Nokia ще успее да отчете ръст на продажбите на смартфони с марката Lumia, като очакванията са, че през първото тримесечие на годината са били доставени 5,5 милиона такива устройства, което е ръст от 20% спрямо 4,4 милиона през последното тримесечие на миналата година.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/25d708ae-a766-11e2-bfcd-00144feabdc0.html


Oт: mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://novtablet.net/tablet-samsung

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар