сряда, 2 април 2014 г.

Шест страхотни iPhone 6 концепции




1. Прозрачен телефон






За Цаба Наги, пътят предначертан за iPhone е кристално чист. В негова видео концепция превръща иконичния телефон в нещо много тънко, което представлява напълно прозрачно интерактивно стъкло. При този тип телефон, бихме имали LED home бутон, който свети само когато го натискаме. Другото симпатично при това видео е, че в него в него телефонът може да прожектира случващото се на екрана му като холограма, в случай, че искаме да погледнем на по-широко. Вероятно, рано или късно ще се появи нещо прозрачно в iPhone, но цялостната идея на Наги изглежда доста футуристична и би била вероятна, ако живеехме в бъдещето.


2. Супер тънкият iPhone Air






 Тази концепция е дело на Симоне Евангелист и Ран  Авни. Името и, първо ни отпраща към лаптопите MacBook, после към таблетите iPad,  а сега дори към iPhone. Идеята изглежда доста невероятна, като приемем афинитета на Apple към тънките устройства. Телефона ще бъде в три вариации според размера, като и трите ще са дебели около 6,5 милиметра. Феновете на марката биха могли да имат избор между iPhone Air Mini (3,5 инча), iPhone Air (4,7 инча), а за любителите на  фаблети - 5,5-инчов iPhone Air Pro


3. Тристранен дисплей






 Към този момент гласовите команди и командите с жестове правят телефона все по малко докосван, но представете си, ако имаме устройство, което да не разчита на никакви бутони. Това е идеята на тази концепция. Тя е дело на Искландър Утебайев и според нас е доста секси, ако това понятие може да се отнесе за телефон. Тук може да видим телефон със дисплей, който обхваща и страничните панели на телефона, като заменя реалните бутони с дигитални такива. Това за сега няма как да е реално поне от към структура, поради причината, че Apple слагат антените си отстрани. Този дизайн би позволил да къстъмизирате напълно страничните части на своя iPhone с бутони за бърз достъп към функции като камера, фенерче или калкулатор.


4. Огромен iPad Nano







 Може би всички си спомняме ерата на iPod nano - най-модерния плеър за музика от онова време. Сега не е толкова популярен, но още съществува и би могъл да бъде вдъхновение за един нов iPhone. Артистът представил тази концепция се казва Мартин Хайек. Той превръща заобления дизайн на iPhone в по-квадратен такъв, като това директно препраща към гореспоменатия MP3 плеър на Apple. Тук е наблегнато на тънкия корпус, което е една добра идея за телефоните от серията, но ние смятаме, че Apple са направо пристрастени към дизайна на телефоните си и трудно биха се отрекли от него.


5. Извит iPhone





 Артър Райс ни предлага една в пъти по-реална концепция за iPhone с извит корпус, но факта, че е по-реална не я прави по-малко атрактивна. В този случай, към телефона ще се прибави елегантна извивка на дисплея навън, което ще направи писането на iPhone с една ръка, нещо лесно и много приятно. Samsung Galaxy Round и LG G Flex вече бяха представени и те са плод на именно такъв тип концепции. Може би Apple ще направят следващ ход в развитието си, като настигнат конкуренцията си с подобен телефон. Кой знае...


6. Холограмен iPhone






 "Помогни ми, iPhone;..ти си единствената ми надежда". Това беше първата мисъл, която мина през главите ни, когато видяхме тази меко казано ЛУДА концепция. При нея физическия дисплей, който можем да докоснем реално е акомпаниран от още два холограмни такива от всяка страна. Това виждане на телефона е дело на италианската дизайн група Set Solution. То би придало много добра мулти-функционалност на телефона, защото ще можем да го ползваме за няколко неща едновременно. Например на главния дисплей може да отговаряте на някой SMS, докато на другия слушате музика през YouTube, а на третия разглеждате постовете във Фейсбук. Това може би съдържа в себе си и много потенциал за развитие при мобилния гейминг, тъй като видеото, което акомпанира снимката представя подмятането на дигитана футболна топка от екрана до холографираната врата на прожектирания дисплей.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар